post

По време на VMworld 2016 Europe, VMware представи нова версия на водещи решения за изчисления, съхранение и управление на облачни среди. С тяхна помощ ИТ екипите ще могат да стартират и управляват традиционни и модерни приложения, инсталирани локално и извън компанията, като същевременно гарантират тяхната сигурност. Новите версии на VMware vSphere, VMware Virtual SAN и VMware vRealize Automation поддържат контейнер технология и приложения, което позволява на ИТ специалистите и разработчиците да бъдат по-продуктивни.

В рамките на VMworld 2016 Europe екип на VMware България представи бъдещ проект в сферата на Internet of Things, разработен от български инженери съвместно с компания Airwatch, придобита от VMware през 2014-та.

„Решението, което екипът ни разработи, е насочено към компании от автомобилната индустрия. То дава възможност за управление на IoT устройства чрез технологиите на VMware и предоставя високо ниво на сигурност. Проектът ни предизвика голям интерес при представянето си на VMworld 2016 Europe, затова вярвам, че вървим в правилната посока и се надявам да превърнем това иновативно IoT решение в готов продукт, разработен в България“ – сподели Диана Стефанова, генерален мениджър на VMware България. Усъвършенстваната версия на VMware Cross-Cloud Architecture, която беше обявена в рамките на VMworld 2016 Europe, предоставя на потребителите единна среда, чрез която ще могат да създават, управляват, свързват и защитават приложенията си в различни облачни системи и устройства. Тя се базира на платформата за частни и публични облачни среди VMware Cloud Foundation и включва нови крос-облачни услуги.

VMware Cloud Foundation предлага хиперконвергентна инфраструктура от ново поколение за създаване на хибридни облачни среди, като обединява VMware vSphere и VMware Virtual SAN с водещата платформа за мрежова виртуализация VMware NSX в унифицирано решение за софтуерно-дефинирани центрове за данни. В допълнение крос-облачната архитектура дава възможност за стартиране и управление на всякакъв вид приложения, инсталирани локално или извън компанията, без значение каква облачна среда, хардуер или хипейвайзър са използвани.

“Компаниите разчитат на своите хибридни облачни среди да повишат тяхната адаптивност и да ускорят създаването на приложения по пътя към дигитална трансформация“, сподели Рагу Рагурам, вицепрезидент на VMware и изпълнителен директор на дивизията софтуерно-дефинирани центрове за данни на VMware. “Подобренията в нашите решения ще създадат значителни ползи за потребителите в това число поддръжка на приложенията в контейнери и опростени операции.”

VMware vSphere 6.5

е универсална платформа, която предлага подобрена автоматизация и управление, интегрирани решения за сигурност и поддръжка на нови видове приложения, включително контейнери. VMware vSphere 6.5 поддържа традиционни и модерни приложения за обработка на 3D графики; Big Data; машинно обучение, както и приложения, инсталирани на виртуални машини в облачна среда.

VMware Virtual SAN 6.5

Новата версия на VMware Virtual SAN – 6.5 поддържа контейнери, iSCSI протокол, както и функционалност, която елиминира нуждата от използване на рутери и суичове между системите с Virtual SAN в офиси, разположени на различни локации. Тези нововъведения спомагат за оптимизиране на разходите с 50%.

VMware vRealize

За да се отговори по-добре на нуждите на разработчици и ИТ специалисти, VMware vRealize Automation 7.2 вече включва вградена поддръжка за Microsoft Azure и нови функции за управление на контейнери. DevOps и ИТ специалистите ще могат по-лесно да внедряват интегрирани многослойни приложения с вградени мрежови услуги за автоматизация и системи за сигурност.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *