post

Vivo пусна нова мобилна операционна система, базирана на Android и наречена OriginOS, която се фокусира върху естетическия ремонт, задълбочената персонализация, гладкото потребителско изживяване и удобството. По думите на компанията, OriginOS пренасочва познати функции с нов вълнуващ дизайн.

На пръв поглед Vivo е почерпила вдъхновение от iOS, особено с персонализираните уиджети, но OriginOS въвежда и преосмислена система за жестове, по-добра оптимизация на паметта, динамични тапети и актуализирани икони.

Говорейки за уиджетите, те могат да бъдат преоразмерени и позиционирани по желание на потребителя, могат да променят външния си вид, в зависимост от времето и дневната светлина и да показват нано сигнали за известия. Що се отнася до оптимизирането на паметта и управлението на системните ресурси, новата мобилна операционна система поставя на масата технологията Multy-Turbo 5.0 и допълнително усъвършенства опита при зареждане на приложения.

OriginOS представя и поведенчески тапети, които по същество са подвижни, променят цвета и формата си, в зависимост от времето на деня и метеорологичната прогноза. Имаме още преработен контролен панел за бързи действия, който изглежда много по-изчистен, но Vivo не е описала подробно всички промени, като обещава само изцяло ново дизайнерско изживяване.

OriginOS ще започне да се разпространява преди края на годината към устройствата, които отговарят на изискванията за надстройка.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *