post

Социалната мрежа Twitter съобщи, че ще пусне дългоочакваният от потребителите ѝ бутон за редактиране. Това ще бъде най-фундаменталната промяна в платформата от 2017 г. насам, когато лимитът за знаци на съобщението беше удвоен от 140 на 280 броя.

В изявление на компанията се казва, че наличието на бутон за редактиране ще направи акта на туитване по-малко стресиращ. В момента новата функционалност се тества от служители на платформата, преди да бъде отключена за милионните ѝ потребители.

Twitter уточнява, че тестът ще бъде локализиран в една държава и бавно ще се разпространи по целия свят, за да може компанията да се увери, че функцията се използва по предназначение. Тя ще стане достъпна по-късно този месец първо за потребителите на Twitter Blue, които плащат по 5 щ. долара на месец, за възможността да премахнат реклами във фийда си и да отменят туит, който може да искат да променят.

С цел предотвратяване на злоупотреби, редакции ще могат да се правят само 30 мин. след първоначалната публикация. Ще има и история на редакциите, които ще показват какви промени са направени и те ще могат да се виждат от всички.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *