post

Telegram пусна нов инструмент за миграция на чатове с версия 7.4 в App Store, но бързо го изтегли със следващата версия на приложението.

Всъщност през последните седмици потребителската база на Telegram рязко се увеличи, благодарение на реакцията на актуализацията на политиката за поверителност на WhatsApp, която предизвика прехвърлянето на хората към по-сигурно платформи. Компанията явно се старае да улесни тази миграция с нов инструмент, който ще ви помогне по-лесно да прехвърлите чатовете си в платформата.

Описанието на ъпдейта гласи, че с помощта на този интрумент се улеснява местенето на историята на съобщеията от други приложения, като WhatsApp в Telegram:

Telegram обачи бързо изтегли функцията с нова актуализация, която пристигна минути по-късно и премахва всяко споменаване на новия инструмент в промените. Освен това вече няма и дума за друга функция, която ще позволи на потребителите да изтриват съобщения, създадени от тях групи, тайни чатове и история на обаждания, без да оставят следа.

Колегите от 9to5Mac са успели да тестват функцията за миграция на чатове от WhatsApp и твърдят, че не са нужни много усилия за мигриране на разговорите от едното приложение в другото. Трябва само да влезете в менюто “More” в чата и да изберете опцията “Export Chat”. WhatsApp ще генерира ZIP файл с целия разговор, който може да бъде експортиран в Telegram, чрез iOS Share Sheet. Приложението ще попита с кой контакт или група искате да свържете този чат и след това съобщенията ще бъдат синхронизирани там, както за вас, така и за отсрещната страна, като ще има и етикет, че са експортирани.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *