post

Starbucks ще използва блокчейн услугата на Microsoft, за да следи и гарнтира качеството на кафето, което предлага, съобщава Coindesk. Доставките на кафе ще могат да се следят в реално време чрез дигитална платформа и ще следи кафето “от фермата до чашата”.

Блокчейнът ще записва всяко движение на кафето, като тази информация ще е достъпна и до крайните потребители. Това ще е възможно през нова функция на мобилното приложение на Starbucks, която ще бъде добавена скоро.

Тя ще показва информация за произхода на кафето, фермата, къде е престояло, как е транспортирано и др. Фермерите също ще могат да следят информацията и да разбират къде точно отива тяхната продукция.

Starbucks смята, че това ще помогне на фермерите да подобряват продукцията си. За потребителите по-голямата прозрачност също ще е добре дошла. “Това е шанс за клиентите да видят, че кафето, на което се наслаждават, е резултатът от всекидневната грижа на много хора”, коментира Мишел Бърнс, вицепрезидент на глобалния отдел за кафе и чай на Starbucks.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *