post

Sony Xperia 1 V ще дебютира в Япония на 11 май, обяви самата компания. Въпреки че името на модела не се споменава изрично, очаква се това да е именно Xperia 1 V, наследникът на миналогодишния Xperia 1 IV.

Събитието ще бъде предавано на живо в официалния YouTube канал на марката, която посочи, че устройството ще включва сензори от следващо поколение. Това за съжаление е цялата официална информация, без никакви допълнителни подробности.

Xperia 1 V се появи в изтекли изображения през февруари. Дизайнът му ще е подобен на този на предшественика му, с високо съотношение на страните, минимални рамки и елегантен външен вид. От дясно ще са бутоните за звука и включване, като във втория ще е вграден сензор за пръстови отпечатъци, задният панел ще има вертикално подреден модул на камерата с два сензора, перископна леща и LED светкавица.

Що се отнася до основните спецификации, устройството ще се захранва от Snapdragon 8 Gen 2 с до 16 GB RAM. Говори се, че камерата ще е с 12 МР основен, 12 МР перископен и 48 ВМР ултраширок обектив. Дисплеят вероятно ще се запази 6.5” 4Н HDR OLED със 120 Hz честота на опресняване.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *