post

Android 12 беше обявен през юни миналата година и стартира Android Open Source Project през октомври. Въпреки това OEM производителите виаги се нуждаят от време, за да пуснат стабилни версии на операционната система за своите устройства.

Изглежда Sony се готви да пусне Android 12 за още две от своите устройства Xperia. Това се Xperia 10 II и Xperia 10 III. Компанията наскоро написа, че ъпдейтът ще пристигне ОТА “много скоро”, което звучи добре, имайки предвид, че наскоро излезе стабилната версия Android 12 за Xperia 5 II.

Двата телефона излязоха в две поредни години и ще е интересно да видим дали актуализацията ще пристигне едновременно, или ще отнеме повече време тя да достигне до по-стария Xperia 10 II. Android 12 идва с обновен потребителски интерфейс, подобрения в поверителността и сигурността, функция, наречена Car Key, която позволява отключването на съвместими автомобили, преработен мениджър на пароли на Google с междуплатформена интеграция между приложения и устройства, нов формат на изображенията, наречен AVIF и други страхотни функции.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *