post

Най-новото попълнение в серията G Master на Sony предлага изключителна резолюция, красиво боке и бърз автофокус, побрани в удивително лека конструкция

Sony представя FE 50 F1.4 GM – най-новия модел от получилата широко признание серия пълноформатни обективи G Master. Този обектив с E-байонет разширява богатия каталог на Sony, като добавя висококачествен твърд 50мм обектив в забележително компактен и лек дизайн. Дори при бленда F1.4, FE 50 F1.4 GM доставя първокачествено качество на изображението, включително високата резолюция и естественото рендиране на бокето, с което са прочути най-високия клас обективи на Sony – серията G Master . Ако се използва с най-новите фотоапарати на Sony, обективът е идеален избор за редица приложения както във фотографията, така и във видеозаснемането, включително портрети, пейзажи, туристическа и сватбена фотография.

„Ние от Sony не преставаме да се вслушваме в нуждите на съвременните автори на съдържание и с гордост представяме най-новата иновативна възможност в лицето на обектива FE 50 F1.4 GM – последното попълнение към серията обективи с Е-байонет,” каза Ян Салмон Леганьор, директор Продуктов маркетинг, Цифрова фотография, Sony Europe. „Този твърд обектив е много добър избор както за фотография, така и за видеозаснемане, и предоставя отлично качество на изображението при една от най-често използваните фокусни дължини – 50мм. Възможността да поберем най-новите G Master технологии в толкова компактна форма помага да доставим възможно най-голяма функционалност в 50мм Sony обектив.”

Острота на изображенията и красиво боке
Усъвършенстваният оптичен дизайн и елементи, характерни за най-високия клас обективи от серията G Master на Sony, гарантира, че с FE 50 F1.4 GM вие получавате изключително качество на изображенията. Управлението на сферичните аберации, както на етап разработка, така и на етап производство, позволява постигането на красиво боке. Обективът предлага естествено изглеждащо рендиране на боке ефекта благодарение на кръглата бленда с 11 ламели, но и остри, реалистични изображения в целия максимален диапазон на блендата. Дълбокото боке при бленда F1.4 е идеално за различни снимачни сценарии, включително открояване на обекта на портретната фотография от околната среда.

FE 50 F1.4 GM е с два XA (изключително асферични) елемента, които ефективно коригират изкривяването на полето за повечето видове аберации. В дизайна на обектива е използван един ED (изключително ниска дисперсия) елемент от стъкло, който потиска хроматичните аберации за поддържане на ясни изображения с висока острота без размиване на цветовете. Благодарение на комбинацията от XA и ED елементи, използвани в дизайна, се постига висока резолюция в целия кадър. Покритието Nano AR Coating II върху обектива, оригинална разработка на Sony, потиска отраженията дори и при снимки със задно осветление.

Освен това минималното фокусно разстояние на FE 50 F1.4 GM е само 0,41 метра, а максималното увеличение е 0,16x при използван автофокусi. С това ниво на качеството при снимки в близък план вие получавате допълнителна гъвкавост за заснемане както на фотографии, така и на видео клипове.

Забележително компактен дизайн за максимална функционалност
FE 50 F1.4 GM използва най-усъвършенстваните технологии на Sony в областта на оптичния дизайн, включително прецизно разположени XA елементи, XD (изключително динамични) линейни мотори с висока производителност и най-новата компактна кръгла бленда. Тези елементи са от изключителна важност за постигане на обектив с широка бленда и висока резолюция, който е с размери само 80,6мм в диаметър и 96,0мм на дължина и тежи едва 516 грама. С тези размери се постига обектив, който е с 33% по-лек и с 15% по-малък обем в сравнение с конвенционалните модели със същите спецификации ii.

Компактният размер на FE 50 F1.4 GM при комбинация с фотоапарат Sony прави този обектив изключително многофункционален и подходящ за различни ситуации както за снимки, така и за видео заснемане. Лесно преносим и с високи характеристики и при ниска осветеност, обективът е много добър избор за всичко от портрети и пейзажи до сватбена и туристическа фотография. Компактният размер прави този обектив идеалния избор при работа със стабилизираща система или дрон.

Бърз, прецизен и надежден автофокус
Автофокусът на FE 50 F1.4 GM е изключително бърз и прецизен, което прави този обектив идеален избор, когато търсите надеждно качество на създаваното съдържание. Автофокусът е цели 1.9x по-бързiii в сравнение с традиционните модели със същите спецификации ii. Фокусната група на обектива се задвижва от линейните XD мотори с висок капацитет, разработка на Sony, като използва усъвършенстван алгоритъм за контрол за гладко задвижване на фокуса с мигновено време на реакция. Ако се използва с най-новите модели фотоапарати Sony Alpha, този обектив може да фокусира бързо и да проследява обектите, дори и когато имате ниска дълбочина на рязкост при бленда F1.4.

Линейните XD мотори и алгоритъмът за управление оптимизират времето за отговор на сигналите на управление за постигане на точен фокус със сведени до минимум нежелани вибрации за прецизна и тиха работа с AF. Това е особено голямо предимство, когато заснемате видео клипове, защото ви позволява да улавяте и проследявате гладко обектите в клипа, дори и при скорост на заснемане от 120 fps или други високи кадрови честоти. Тази възможност да поверите фокусирането на своя фотоапарат, докато снимате сами или с малък екип, може значително да подобри ефикасността и да предостави по-голяма творческа гъвкавост. FE 50 F1.4 GM използва най-новите технологии в областта на обективите, за да се намали нежеланото изместване на фокуса и да се гарантира възможно най-високо качество на заснетите изображения. Освен това FE 50 F1.4 GM поддържа функцията за компенсация на нежеланото изместване на фокуса, iv предоставяна чрез съвместими фотоапарати Sony Alpha.

Интуитивно управление и изключителна надеждност
Интуитивният дизайн на обектива помага на авторите на съдържание да получат максимална ефикасност на работния процес по време на снимки. Ръчният фокус с линеен отговор Linear Response MF гарантира, че пръстенът за управление на фокуса реагира директно с надежден резултат и на най-лекото движение, когато се използва ръчен фокус. Като вълнуващо допълнение към характеристиките на първокласната серия G Master, FE 50 F1.4 GM предлага и бутон за заключване на диафрагмата, който се предлага за първи път в твърдите обективи на Sony. Освен това обективът е с 67 мм резба на байонета, което позволява използването на същите филтри като за обективите FE 24mm F1.4 G Master и FE 35mm F1.4 G Master.

Бутоните за задържане на фокуса и превключване на режима на фокуса предоставят допълнителна функционалност по време на снимки в подкрепа на авторите на съдържание. Бутони за задържане на фокуса са разположени на две различни места, като на тях могат да бъдат зададени и други функции от менюто на фотоапарата. Бутонът за избор на режим на фокуса позволява превключване между режим на автофокус и ръчен фокус в движение, за да може лесно да се адаптирате към променящите се условия на снимачната среда.

Челната леща на FE 50 F1.4 GM е с флуорно покритие, което отблъсква и позволява лесното отстраняване на пръстови отпечатъци, прахови частици, вода, мазнини и други замърсители.. Прахоустойчивият и влагоустойчив дизайн v осигурява допълнителна надеждност при използване на открито в неблагоприятни условия. Тези допълнителни характеристики позволяват на авторите на съдържание да използват своя обектив уверено в почти всякакви снимачни условия.

Цена и наличност
Новият FE 50 F1.4 GM ще бъде наличен от средата на месец април 2023 г. от различни упълномощени представители на Sony на приблизителна цена на дребно от 3399 лв.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *