post

След няколко реклами Sony най-сетне обяви най-новото попълнение в своята гама смартфони – Xperia PRO-I. Новото устройство се фокусира основно върху възможностите и функциите на камерата, която компанията рекламира като първата с едноинчов сензор с автофокус за откриване на фаза, който може да излезе извън границите на Япония.

Промоционалното видео на Sony се фокусира върху характеристиките на камерата и цялостното качество. От него разбираме, че “I” в името означава “Imaging”:

Всъщност не много често срещаме едноинчов сензор в смартфон и изглежда, че той е направо от компактната камера RX100 VII на компанията, която е “оптимизирана за смартфон”. Това означава, че използва по-голямата част от сензора, за да прави 12 мегапикселови изображения. Има и променлива бленда, която може да варира от f/2.0 до f/4.0.

Sony Xperia PRO-I има още един чифт 12 мегапикселови сензори за камера, 16 mm f/2.2 ултраширок и 50 mm f/2.4 телефото. Основната камера разполага с автофокус на очите в реалон време за хора и животни и за режими на фотография и видео. Сензорът може също така да заключва обекти благодарение на 315 фазов автофокус. Устройството използва същия Bionz X Image Signal Processor, който може да се намери в други телефони Xperia, като Xperia 1 III и 5 III.

Що се отнася до останалия хардуер, Sony добавя два допълнителни бутона за управление на камерата. Има двустепенен клавиш на затвора и кръгъл бутон за бърз достъп, който може да бъде програмиран в приложението Videography Pro. Той може да предложи допълнителни функции и да ви позволи да променяте експозицията, цветовия баланс и други настройки, по време на снимане.

Телефонът се захранва от Snapdragon 888 5G, съчетан с 12 GB RAM и 512 GB UFS 3 съхранение. Има вграден слот за microSDXC карта и 3.5 мм жак за слушалки, а селфи камерата е 8 мегапикселова. Дисплеят е 6.5 инчов OLED с поддръжка на 120 Hz честота на опресняване и разделителна способност 1644 х 3840. Има още IP68 сертификат за устойчивост на прах и вода, USB-C и Displayport, както и обичайния монтиран отстрани сензор за пръстови отпечатъци. Батерията е с капацитет от 4500 mAh и поддържа бързо зареждане при 30 W.

Продажбите на Sony Xperia PRO-I стартират през декември, а цената му ще е около 1800 долара. Предварителните поръчки започват на 28 октомври.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *