post

Напоследък не се чува много за смартфоните на Sharp, най-вече защото те се предлагат само в Япония и още няколко региона. Въпреки това обаче, няма как да не отбележим последното устройство, което компанията представи – мощния Aquos R6.

Aquos R6 носи редица интересни технологии, сред които камера с логото на Leica и много голям сензор. Sharp си сътрудничи с Leica, за да създаде 20 мегапикселова камера с 1-инчов сензор, който е и един от най-големите за смартфони до сега.

Всъщност Leica работи по цялата система на камерата, включително и сензора, вероятно изграден от Sony, широкоъгълния обектив 19 mm f/1.9 и характеристиките за качество на изображението. Дизайнът на 7-елементния обектив дори е с марка “Summicron”, която позволява да снимате с по-малко изкривяване. Устройството обаче има само една задна камера, така че мащабирането се извършва цифрово, а не оптично.

Всъщност това сътрудничество на Sharp и Leica е доста интересно, особено след последните слухове, че компанията е прекратила отношенията си с Huawei.

Aquos R6 идва с 6.6 инчов HDR екран 2730 х 1260 и 2000 нита яркост, за която компанията твърди, че е най-високата за смартфон до сега. За да я достигне, тя е използвала своята технология IGZO. За да се избегне бързото източване на батерията, Sharp е разработила система за намаялване на честотата на опресняване до 1 Hz при неподвижно изображение.

Другата интересна технология в устройството несъмнено е системата с двоен пръстов отпечатък 3D Sonic Max на Qualcomm, обявена за пръв път през 2019 година. Значително по-голямата й площ улеснява идентификацията, като същевременно позволява едновременно влизане с два пръста за допълнителна сигурност.

Другите спецификации включват процесор Snapdragon 888, 12 GB оперативна и 128 GB вградена памет и 5000 mAh батерия.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *