post

Revolut стартира услугата Мобилни портфейли. Клиентите вече могат безпроблемно да изпращат пари към bKash и M-Pesa директно от своето приложение Revolut, предлагайки удобна опция за мобилни плащания за експати и чуждестранни студенти, живеещи в чужбина.

Мобилните портфейли променят преживяването при парични преводи, като предлагат интуитивен процес без затруднения. Потребителите могат да изпращат пари бързо, като използват идентификатори на получателя, като например телефонен номер или имейл адрес. Заобикаляйки традиционните схеми за международни преводи, директните връзки с мобилен портфейл намаляват потенциалните рискове, свързани с някои традиционни методи за плащане, като например изпращане на пари на грешни данни за сметка или блокиране на пари в банките.

Страни като Бангладеш и Кения силно разчитат на мобилните портфейли за различни трансакции, което прави навлизането на Revolut на тези два пазара навременно и значимо.

Сега клиентите на Revolut в Обединеното кралство и по-голямата част от европейските страни (ЕИЗ) могат да изпращат пари до Бангладеш (bKash) и Кения (M-Pesa), с амбиция за бъдещо разширяване на маршрутите към други портфейли.

Мобилните портфейли предоставят алтернатива на международните парични преводи, особено за страни като Бангладеш и Кения, където методите за получаване на пари в брой често могат да бъдат по-скъпи, а броят на хората, които имат банкови сметки, е нисък (прилагат се такси за международни плащания).

Възможността за плащане чрез мобилни портфейли представлява скок към глобалната финансова свързаност, предлагайки на потребителите по-бърз, по-интуитивен и по-обширен метод за трансгранични преводи. Тъй като светът става все по-взаимосвързан, Revolut продължава да прилага иновации, които оформят бъдещето на финансите.

Akshat Mittal, генерален мениджър на Revolut Международни плащания, заяви: „Експатите от Бангладеш и Кения често изпитват затруднения при изпращането на пари у дома. Радваме се, че стартираме Мобилни портфейли, за да могат тези клиенти на Revolut да изпращат пари светкавично“.

 „Продължаваме да се стремим да използваме иновативните технологии и обширната си мрежа, за да улесняваме достъпни и удобни международни парични преводи. Като се адаптираме непрекъснато към променящите се нужди на дигиталната икономика, ние се надяваме да продължим да предоставяме възможност на хората и семействата по света да се ориентират лесно в сложността на трансграничните финанси.“

Мобилните портфейли представляват още един начин за незабавно изпращане на пари в чужбина с подобна ценова структура като банковите преводи на Revolut. Потенциалните ползи са повече лекота, по-малко затруднения и по-широк избор, тъй като клиентите ще могат да извършват преводи към портфейли, които използват у дома.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *