post

Следващият флагман на Realme, GT 5 Pro, ще бъде обявен на 4 декември в Китай. Подобно на GT 5, който разполага със Snapdragon 8 Gen 2, моделът Pro ще бъде смартфон, ориентиран към производителността. Днес марката пусна тийзъри, за да разкрие неговите възможности.

Подобно на други водещи модели, захранваният от Snapdragon 8 Gen 3, Realme GT 5 Pro ще включва LPDDR5x RAM и UFS 4.0 памет. Устройството, което носи номера на модела RMX3888, вече беше забелязано с 24 GB RAM в Geekbench. Вероятно то ще предлага 1 TB вътрешна памет.

В допълнение, GT 5 Pro обещава впечатляващо подобрение в способността за разсейване на топлината. Отличаващ се с авангардна система за охлаждане 3VC iceberg, той постига несравнимо охлаждане на парна камера с повърхностна площ от 12000 mm², надминавайки по мощност дори професионалните геймърски телефони.

С шест пъти по-висока топлопроводимост от своите колеги, усъвършенстваната система за охлаждане на Realme GT 5 Pro води до забележително максимално намаление от 21,8°C в температурата на ядрото на процесора, твърди марката. Този пробив позволява на Snapdragon 8 Gen 3 да осигури несравнима производителност.

Друг аспект на производителността на GT 5 Pro е размерът на батерията и възможностите за зареждане. Докладите разкриха, че устройството ще разполага с 5400mAh двуклетъчна батерия, която поддържа 100W кабелно зареждане и 50W безжично зареждане.

Според други слухове, Realme GT 5 Pro ще има 6,78” OLED дисплей с извити ръбове, който предлага 1,5K резолюция и 144Hz честота на опресняване. Очаква се да включва 32 МР селфи камера и тройна задна с 50 МР основен сензор LYT-808 с OIS, 8 МР ултраширок и 50 МР IMX890 телефото с 3x оптично увеличение. Операционната система ще е базираната на Android 14 Realme UI 5.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *