post

Истинските мъже обичат спортни коли и повярвайте ми, ако имаше как, не биха ги напускали, дори докато работят. Това разбира се, не е възможно по чисто ергономични причини, но вече имам как феновете на расовите състезателни автомобили да изпитват същото удоволствие и на работното бюро. Заслугата е на Porsche Design, които съвместно с AOC са създали уникалният PD32M.
Да го наречем монитор би било твърде ощетяващо, почти обидно за това индустриално произведение. Да, PD32M е отличен монитор, но и много повече – той е дизайнерско волеизявление, което ще създава емоции не само на своя притежател, но и на хората около него. Porsche Design са създали дизайн, който напълно отговаря на нивото на студиото.
Ако започнем с алуминиевата стойка, PD32M стой на нещо като въздухозаборници на спортна кола – краката са кухи, но масивни, излъчващи мощ. В задния край има голям отвор, през който могат да бъдат „озаптени“ кабелите, а най-долу в основата между двата крака се прожектира логото на AGON или PD – което си изберете. Само трябва да внимавате кабелите да не попаднат на пътя на светлината от прожектора. Самата стойка позволява регулиране по височина, накланяне и завъртане, както по хоризонтала, така и по вертикала, което е важно за постигане на възможно най-доброто разположение на екрана.

Екранът на модела е плосък, с черен текстуриран корпус, наподобяващ шлифован алуминий. Отпред ви посреща логото на Porsche Design, а дори само това само по себе си буди завист. Даже включването на монитора е уникално – със звук и анимация, така че все пък да започвате деня с гордост и настроение.
Отзад пък ви очакват логата на AOC by AGON и Porsche Design в достатъчно голям размер, така че никой да не се съмнява пред какво е застанал. Задната част на монитора спокойно може да се нарече уникална. В горната част и по страните се простира мрежа от отвори, под които се движи светлина с различни ефекти. Последното избирате вие, включително вида на ефектите и цветовете. Трудно е да се опише с думи, но на живо ефектът е впечатляващ!

Но Porsche Design PD32M не е предмет само за показ, защото той е и доста способен в техническо отношение (както и неговите събратя на четири колела). Моделът използва иновативен панел с mini-LED технология, който може да покаже над 1,07 милиарда цвята (10-бита) и не е изненада, че покрива 97% от цветовото пространство DCI-P3. Тук добрите дизайнери и видео редактори вече потриват доволно ръце и има защо. Още с появата на елементите на операционната система става ясно, че мониторът очевидно превъзхожда обикновените си събратя – цветовете са топли и изключително приятни, всичко изглежда завладяващо красиво и фино. Заслуга за това има и 4K резолюцията.
Към офис добродетелите на модела спадат наличието на USB-C порт, осигуряващ и зареждане с мощност до 90W, както и KVM ключ, който позволява да управлявате два компютъра само с един комплект клавиатура и мишка. В комбинация с опцията Picture-by-Picture направо ставате царя на многозадачната работа.
Porsche Design PD32M е създаден и за забавление – той може да се похвали с поддръжката на VESA HDR1400, а ако не знаете, доста малко продукти попадат в този престижен клуб. Това означава, че ще се радвате на уникален контраст и комбинация от много ярки и много тъмни тонове в едно изображение. Когато говорим за видео, ви очаква „wow” ефект, с който няма да се искате да се разделите.
И както подобава на такъв класен екземпляр, той може спокойно да се справи и с игри. Честото на опресняване достига 144 Hz, което хич не е малко при 4K резолюция. Наличието на два порта HDMI 2.1 пък дава възможност за свързване и с най-модерните компютри и конзоли за възможно най-голямо удоволствие в игрите. Разбира се, не липсва Adaptive Sync поддръжка и low input lag режим, а времето за реакция GtG е само 1 ms.
За радост на любителите на лукса от AOC са включили и много стилно безжично дистанционно, с която можете да управлявате настройките на монитора, в случая, че не ви се протяга до джойстика на гърба.
Porsche Design PD32M е уникален и по отношение на аудио способностите си. Два говорителя по 8W и поддръжката на DTS Sound постигат сила и въздействие, каквито едва ли сте очаквали.
Сигурен съм, че още в началото на текста сте пожелали последното творение на AOC и Porsche Design. Пожелавам го на всеки, защото наистина е нещо уникално, което може да промени работното ви настроение и продуктивност. А цената? Има ли значение. Когато искате да карате Porsche, тя е само част от подробностите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *