post

На пазара винаги има място за още по-премиум продукт. Philips monitors са решили да избегнат битката в масовия клас и да се насочат към високия сегмент със своята нова геймърска серия Evnia. Първите продукти в нея са доста атрактивни монитори с най-съвременни спецификации, но от компанията говорят и за друга периферия за игри, която трябва да видим през настоящата година.
За радост на всички хора с естетическо чувство и вкус, геймърските монитори на Philips не са експлозия от мигащи светлинки и ръбат дизайн, а доста елегантни продукти, които стоят, изглеждат и се усещат солидно и качествено. Това и очакваме срещу немалката им цена, но както знаем тя не е възпиращ фактор за потребителите с възможности, които искат да имат нещо уникално с отлични параметри. А когато става дума за игри, пестенето е може би най-лошата идея.
Още от пръв поглед е ясно, че говорим за премиум продукт. Белият цвят и елегантният дизайн поставят Philips Evnia 34M2C7600MV в една елитна категория, в която няма много предложения. Супер тънките рамки на дисплея и гърба с множество чупки веднага грабват окото и са истинска наслада за притежателя на този красив предмет. От Philips са помислили за всеки детайл – дори захранващият адаптер и кабелите са бели, а в комплекта се доставя и планка за монтаж на стена.
Philips Evnia 34M2C7600MV може да е разкошен офис монитор за многозадачна работа, дизайн и проектиране, но фокусът му е другаде. Това до голяма степен се дължи на специалния му панел с WQHD резолюция и извивка 1500R. Освен, че има почти 100% покритие на DCI-P3 и много добра еднородност на яркостта и цветовете по цялата площ (независимо, че говорим за съотношение на страните 21:9), моделът разполага с Mini LED подсветка със 1152 зони на затъмняване. Казано с други думи, контрастът и дълбочината на тъмните тонове са впечатляващи във всяка една зона на дисплея. Очите ви ще бъдат предизвикани от Display HDR 1400 стандарта, който позволява изключително ярки и контрастни сцени.

Това не би бил истински геймърски монитор, ако честотата на опресняване не е висока. 165 Hz в случая трябва да са достатъчни на над 95% от геймърите, така че и в това отношение Philips Evnia 34M2C7600MV задоволява очакванията.
На разположение са два бързи HDMI 2.1 порта, един DisplayPort 1.4 и USB-C, който може да подава захранване до 90W. Така че няма да имате никакъв проблем да свържете и най-модерната конзола, настолен компютър или лаптоп. Освен това можете да гледате два от източниците едновременно, а и да ги управлявате само с помощта на една клавиатура и мишка.
Звездата на шоуто, което Philips Evnia 34M2C7600MV ви е подготвил, се нарича Ambiglow. Цветните светодиоди и вертикалната лента на гърба променят цвета си според изображението на екрана и излъчват светлинен ореол зад монитора, който създава опияняващ ефект с голям мащаб, така че истински да се потопите във филма или сцената от играта. Изпробвайте този ефект вечер и едва ли ще искате да го изключите.

Моделът се настройва с помощта на малък джойстик в дясната част на гърба, което е един съвременен начин за контрол, т.е. сравнително интуитивен и удобен. Портовете са насочени надолу, което е добре, защото няма да имате стърчащи встрани кабели и не толкова, когато трябва да ги включвате и изключвате на сляпо.
Алуминиевата стойка определено пасва на дизайна на монитора и има доста любопитна конструкция, която позволява движение във всички посоки, без да това да я прави твърде обемна и тежка. Можете да прокарате кабелите през кухото ѝ стъбло и да ги захранете в задната му част, за да може всичко да е прегледно. Стабилността на екрана е много добра – няма риск от клатене, което да ви дразни и това ви го казва човек, който доста усърдно пише по клавиатурата.
Philips Evnia 34M2C7600MV не само е отлично подготвен да ви забавлява. Нещо повече, той ще ви достави истинско удоволствие с качествената и плавна Ultrawide картина. Това не е обикновен модел, а дизайнерки продукт, който ще се хареса на потребителите, обичащи светлите тонове и изчистения стил, както и усещането да притежават нещо ексклузивно. А и винаги можете да оправдаете немалката му цена като го ползвате и за работни задачи – гарантирано ще останете доволни.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *