post

Мониторът в офиса много често е наследство от предишен колега или просто евтин модел, който е бил на промоция. Това в никакъв случай не трябва да ни кара да се примиряваме със статуквото, защото в случая е заложено собственото ни здраве и зрение. Фактът, че един стар монитор все още работи, не означава, че той е здравословен и ергономичен, а което е още по-лошо – той вероятно сериозно ощетява компанията от гледна точка на производителност на служителите и енергопотребление.
Всичко това трябва да ви е убедило, че инвестицията в нов монитор определено си заслужава и вниманието ви вече трябва да е насочено към това как да похарчите най-добре парите си. Philips предлага съвсем очевиден отговор на този въпрос с модела си 243V7QJABF, който може да се похвали с убедителни технически характеристики и добре балансиран набор от функции.

24-инчовият дисплей с нищо няма да намекне за отличната си картина, ако го видите, преди да е включен – черна пластмаса и доста обикновена стойка, която обаче държи екрана стабилен. Той няма да изпъкне в нито една офис среда като нещо луксозно, но това не означава, че няма да ви впечатли с изображението си. IPS матрицата, която се простира почти до двата странични ръба, радва с топли и живи цветове и очаквано широки зрителни ъгли. Не че 24 инча са толкова много, но няма да имате проблем да споделите екранното съдържание с колеги, независимо как са застанали спрямо екрана.
Всъщност 24 инча не са и малко и в съчетание с Full HD резолюцията определено правят модела доста удачен избор за почти всичко без дизайн и проектиране. Работещите с много приложения и допълнителни инструменти лесно ще се сдобият с мултимониторна конфигурация почти без разделителна линия, ако допрат два такива монитора, благодарение на, както ги нарича Philips, „безрамковите“ страни.
Заслуга за качеството на картината има и технологията SmartContrast, която оптимизира подсветката в зависимост от приложението. Ако не ви се занимава с настройки, в повечето случаи можете да се доверите на SmartImage – готово зададените шаблони за оптимизация на картината за най-популярните типове употреба като „Филм“, „Офис“, „Снимка“, „Игра“ и др. Като стана дума за игри, Philips 243V7QJABF може да се справи прилично с повечето заглавия, но не очаквайте чудеса при бързите FPS, тъй като това все пак не е геймърски монитор.

Дори да не играете, ако ви се налага да прекарвате много време пред екрана, ще се радвате да научите, че трептенето е елиминирано с технологията Flicker-Free, а очите ви са допълнително защитени и с LowBlue режима. Последният върши нещо доста сложно – филтрира част от синята светлина, която според проучванията може да увреди зрението. Ако кажем, че цветовете на изображението не се променят, няма да сме съвсем обективни, но компромисът е напълно приемлив за офис приложенията и в интерес на истината с чиста съвест може да се каже, че Philips 243V7QJAB създава комфорт и остава зрението ви спокойно и след цял работен ден взиране.
Моделът има и една много любопитна функция, която също допринася за зрителния комфорт – режимът EasyRead. След като го активирате ще получите черно-бяло изображение, което изненадващо добре наподобява бял лист хартия и улеснява възприемането на съдържанието, без да бъдете разсейвани от цветни елементи от интерфейса.
В заключение, Philips 243V7QJABF е много добре подготвен и по отношение на възможностите за свързване, защото разполага с DisplayPort, HDMI и VGA опции. Вградените говорители също за плюс, особено ако ползвате модела в домашния офис, където е ОК да разпуснете между работните задачи с някой забавен клип или малко музика. Като се има предвид цената от 280 лв. с ДДС, то вероятно и сами сте се убедили, че получавате много за тези пари.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *