post

Склонни ли сте да пестите от здравето си, особено когато това включва и безценното ви зрение? Едва ли има нужда да отговаряте на този въпрос, затова бързаме да ви предложим монитор, който истински ще се погрижи за добрата ви кондиция, дори след цял ден пред екрана.
Philips 243B1 обещава да отговори на всички изисквания, когато става дума за офис приложения. Като начало той предлага оптимална гъвкавост, благодарение на SmartErgo Base стойката, позволяваща завъртане, накланяне, повдигане и дори обръщане на екрана във вертикална посока. Така без съмнение ще намерите позицията, която е най-добра за позата ви на седене. Здравето започва от комфортната позиция, но продължава и със защитата на очите. С тази отговорна задача са натоварени две технологии: Flicker-Free за елиминиране на трептенето и LowBlue режим, който ограничава опасната синя светлина. Резултатът е осезаем след много часове пред екрана – няма парене и напрежение в очите, да не говорим за главоболие (то може да е само по вина на шефа 😉).

Когато същият този шеф ви купи този монитор, той се надява да повиши продуктивността ви. Това не е мираж. Philips 243B1 притежава нужните качества да промени начина и скоростта ви на работа и дори да ви създаде повече комфорт на работното място.
От една страна екранната площ (23,8“ диагонал) и Full HD резолюцията са достатъчни, за да виждате всички детайли от документите и дори да комбинирате два прозореца един до друг за по-лесно прехвърляне на информация. От друга – богатите цветове (107% покритие на sRGB) и високият контраст, в съчетание с широките ъгли на видимост на IPS матрицата неминуемо ще ви донесат удовлетворение от картината и работата ви гарантирано ще стане по-приятна, особено ако решите да отпочинете, гледайки любими хора, предмети и места.
Всъщност, има още една сериозна причина шефът ви да ви снабди именно с Philips 243B1 на работното място. Тя се нарича Power Sensor. Благодарение на него, всеки път, когато станете от стола (пушите ли?), мониторът силно намалява консумацията си на ток като затъмнява или изключва екрана. Така се стига до съвсем реална икономия, която на годишна база хич не е пренебрежително малка. Умножете това по броя на работните места и веднага ще разберете идеята.

За малко да пропуснем и основната екстра на модела, която обуславя и малко по-високата му цена – наличието на USB-C порт. За да се възползвате от нея, ви е нужен само сравнително нов лаптоп със същия конектор. Така можете да оставите зарядното вкъщи и да свържете монитора и компютъра само с един кабел, а цялата периферия и мрежовия кабел – директно към монитора. Вие решете какво да правите с освободилото се място на бюрото и 3-те минути спестено време за свързване и разкачане на кабели всеки ден.
Чудесен пример за умните идеи на производителя в случая е вградената HD камера, която винаги можете да приберете обратно в корпуса, ако се притеснявате от подслушване. Тя също пести време, защото поддръжката на Windows Hello означава, че операционната система разпознава лицето ви и няма да ви иска парола или ПИН при стартиране.
В крайна сметка Philips 243B1 носи директни ползи и за вас като потребител, и за бизнеса като инвестиция. Знаейки всичко това, вече не би трябвало да се примирявате с по-малко.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *