post

След като Apple първа изключи зарядните устройства от комплекта на iPhone, тенденцията бавно се възприема от останалите компании. Сега изглежда, че и OPPO ще се присъедини към тренда, като също вече няма да включва адаптери в комплекта на някои свой телефони.

Това стана ясно по време на представянето на серията Reno 8, където вицепрезидентът на компанията Били Джанг обяви, че компанията ще “извади зарядното устройство от кутията през следващата година за няколко продукта”. За съжаление обаче, Джанг не изясни кои точно ще са те.

“Не е толкова лесно за потребителите да получат достъп до зарядните SuperVOOC, така че трябва да ги оставим в кутията. Въпреки това, тъй като разширяваме нашите бизнес операции, ние се стремим да извадим зарядните устройства от кутията и да ги поставим в магазина, така че нашите потребители да могат да ги закупят и да продължат да ги използват, докато сменят устройствата си”, посочи Джанг.

Този ход не трябва да е изненада, тъй като големите производители като Apple и Samsung доставят телефоните си без зарядни от години. Така компаниите се стремят да намалят въглеродния си отпечатък и да запазят околната среда, намалявайки електронните отпадъци.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *