post

Актуализациите на софтуера на OPPO ще се предлагат за три години, но само за току-що стартиралата серия Find X3. Това е една година повече от обещаното преди от компанията.

Трябва да поясним обаче, че обещанието се отнася само до актуализациите за сигурност, а не за надстройка на Android. Със сигурност това не съвпада с обещаното от Samsung, но пък е крачка в правилната посока.

В света на Android Samsung е златния стандарт, като обещава за почти всички свои модели три версии на операционната система, а през четвъртата година ще предоставя актуализации за сигурност на тримесечие, преди устройството да изгуби поддръжка. Така OPPO се доближава в известна степен до този стандарт, като серията Find X3 ще получи три години софтуерна поддръжка, но само две надстройки на Android.

Както вече знаете, серията Find X3 включва три модела – Find X3 Neo, Find X3 Lite и Find X3 Pro и е достъпна само в Китай. За съжаление другите телефони на компанията ще се радват само на обичайните актуализации от две години. OPPO обаче експериментира със своите системи, за да определи дали четиригодишни актуализации и три надстройки на операционната система са възможни.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *