post

Серията OPPO Reno 7 беше представена през ноември в Китай, но ще започне своето глобално пътуване на 4 февруари, стартирайки с Индия. Тя се състои от Reno 7, Reno 7 SE и Reno 7 Pro, като знаем, че последният модел ще стартира в Индия, но компанията не е потвърдила това за останалите два.

Докато чакаме потвърждение за броя на моделите в серията Reno 7, които ще бъдат пуснати в Индия в края на тази седмица, OPPO описа подробно процеса на проектиране на технологията LDI, която ще видим в глобалните модели.

LDI означава Laser Direct Imaging и се използва за проектиране на печатни платки в авиационната индустрия. OPPO посочва, че инженерите й са работили в продължение та три години, за да пренастроят LDI технологията от самолетен клас, която се използва за създаване на 1.2 милиона микроецвания с ширина 20 микрона по повърхността на задния панел на смартфона.

Това придава на задния панел визуална и текстурна илюзия за падащи звезди, която OPPO нарича “Дизайн на падащи звезди от самолетн клас”. Освен това ецванията с микронен мащаб помагат на компанията да постигне матираното покритие върху слоя OPPO Glow, което е просто ребрандиран дизайн на Reno Glow на Reno 6 Pro от миналата година.

Процесът на проектиране на LDI на гамата Reno 7 включва първи етап с покриване на слой UV защитно мастило върху стъклената страна, която е обърната към телефона, за да се предотврати химическото гравиране по време на по-късните етапи. Този защитен слой помага и за подобряване на точността на лазерно гравиране поради своите поглъщащи светлината свойства.

След това противоположната страна на стъклото, която е обърната към потребителите, е покрита със слой фоторезист, за да създаде желания модел на звездни следи, който дава “динамичен оптичен ефект”, когато видите телефона от различни ъгли.

OPPO разказва малко и за модула на камерата на задния панел. Дизайнът на острова се нарича Twin Moon Camera Design, като горната половина е украсена с метал, а долната е покрита с керамика, “за да осигури контрастно, но първокласно изживяване”.

Reno 7 Pro разполага с цветна рамка за лещи с керамично покритие, изработена от цирконий, което е за първи път за компанията. Цирконият има твърдост 8.5 в сравнение с 5.5 на неръждаема стомана и е покрит с друг по-твърд, леко изпъкнал филм, за да предпази обектива от надрасквания.

Модулът на камерата на Reno 7 Pro разполага с дишащи светлини около себе си, където OPPO използва влакно с диаметър 1мм, което е огънато, за да рамкира зоната на камерата. Това влакно излъчва меки, пулсиращи светлини, когато смартфонът се зарежда или получава известия и обаждания.

OPPO съобщи също така и, че международният Reno 7 Pro ще разполага с 4500 mAh батерия като китайския си аналог. Той ще има алуминиева рамка и 2.5D заоблен дизайн, за който се твърди, че лежи удобно в ръката. Все още няма подробности за спецификациите, но компанията вече потвърди, че устройството ще се предлага с чип Dimensity 1200-MAX, 65W зареждане и Wireless PC Connect.

Той ще е с дебелина 7.45 мм и ще включва сензорите на Sony IMX709 и IMX766. Повече подробности ще научим най-късно на 4 февруари, когато е глобалната премиера на серията Reno 7.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *