post

OnePlus, OPPO и Realme вече са напълно отделни компании, съобщи компанията-майка BBK Electronics. Те ще функционират като напълно отделни субекти.

Интересното е, че тази новина идва в момент, когато индийското правителство затегна мерките около китайските технологични гиганти. Дирекцията за разузнаване на приходите обвини различни базирани в Китай марки в незаконни бизнес практики, сред които митнически нарушения, пране на пари, укриване на данъци и др.

Наскоро OPPO India беше обвинена в избягване на мито на стойност приблизително 531 милиона долара. След това властите замразиха банковите сметки на компанията, което беше голям удар за индийските й операции и дори за BBK, имайки предвид, че отговаря за разпространението на продуктите с марка OnePlus и Realme в региона.

Сега BBK Electronics прави трите марки напълно индивидуални, като всяка има свои собствени юридически компании. Това включва OnePlus и Realme Mobile Telecommunications в Индия. BBK Electronics вече ще е изправена пред по-нисък риск за своите бизнес операции в региона, тъй като технически фирмите са отделни. OnePlus и Realme в момента търсят нови производители по договор и установяват своите индивидуални договори с търговци на дребно и дистрибутори.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *