post

Появиха се първите официални изображения на предстоящия OnePlus Nord CE 2 5G и потвърждение на спецификациите му. Бюджетният модел ще бъде представен на 17 февруари и се очаква да струва около 400 долара, когато бъде пуснат на европейските и азиатски пазари.

В ексклузивно интервю за TechRadar, продуктовият ръководител на OnePlus, Оливър Джанг, сподели информация за предстоящия модел. Снимките показват семпло изглеждащ смартфон в нов цвят, който компанията нарича Bahana Blue. Той е по-светъл и изглежда някак си по-метално от предишната цветова версия Blue Void на Nord CE.

“Когато проектираше цветовете за OnePlus Nord CE 2, продуктовият екип искаше да развие своя син цвят и направи това, като използва по-ярка и смела разцветка от оригиналния Blue Void на Nord CE. Бахамското синьо на Nord CE 2 показва много по-насочен градиент на синьо и жълто, които се смесват красиво”, разказва Джанг. Според него предстоящият модел ще има и втора цветова опция, наречена Gray Mirror.

Що се отнася до дизайна на гърба на телефона, той е малко познат. Модулът на камерата е със среден размер, включва тройна система от сензори, като два от тях изглеждат доста големи. Ъглите му са заоблени и се издигат от задната част на телефона, като се извиват, подобно на тези на OPPO Find X3 Pro. Тази прилика може би е избрана, тъй като е много вероятно Nord CE 2 да бъде пуснат по-късно в Азия.

Няма снимки отпред на устройството, но по-рано изтекли изображения предполагат, че то ще има консервативно изглеждащ дизайн с перфорация за селфи камерата, разположена вляво. Страничните рамки ще са доста тънки, но брадичката ще се запази по-голяма.

Оливър Джанг не разкри само дизайна на Nord CE 2, а потвърди и някои от спецификациите на телефона. Той ще разполага с 4500 mAh батерия с 65W бързо кабелно зареждане, способно да осигури енергия за цял ден само за 15 минути. Времето за пълно зареждане до 100% обаче, не е потвърдено.

Освен това Nord CE 2 5G ще има слот за microSD карти, който ще поддържа до 1ТВ. Според течовете, устройството най-вероятно ще използва същата система от дисплей и камера като своя предшественик. Това означава, че ще разполага с 6.43 инчов 90Hz AMOLED дисплей с FHD+ резолюция.

Системата на тройната камера вероятно ще се състои от 64 мегапикселов основен сензор, 8 мегапикселов ултраширок и 2 мегапикселов макро. Новото е процесорът, за който се твърди, че ще е MediaTek Dimensity 900, поддържащ 5G и вероятно съчетан с 8/12 GB RAM и 128/256 GB памет, в зависимост от версията. Скенерът за пръстови отпечаътци трябва да е на дисплея, а вероятно ще получим и 3.5 мм жак за слушалки.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *