post

OnePlus планира да промени модела си на актуализация на софтуера. На събитие в Лондон, компанията разкри, че ще осигури 4 основни актуализации на Android и 5 години корекции за сигурност за избрани устройства, които ще стартират през 2023 година.

Компанията описа подробно и дизайнерските решения зад най-новата актуализация, базирана на Android 13. Тя разкри и какво ще предложи с OxygenOS 13.1.

Много е вероятно само водещи модели на OnePlus да получат привилегията за повече актуализации. Може би предстоящата серия OnePlus 11 ще стане част от програмата.

Говорейки за стратегията за актуализиране на компанията, Гари Чен, ръководител на софтуерните продукти посочи, че “като компания, ориентирана към потребителите, тя прави всичко възможно да подобри тяхното изживяване и да им предложи възможност да запазят по-дълго време своите устройства, добавяйки най-новите защити и функции в софтуера си”.

Освен това OnePlus потвърди, че следващата версия на OxygenOS ще пристигне през първата половина на 2023 година. Тя ще носи номер 13.1 и ще е фокусирана върху безопасостта и сигурността с нова версия на Private Safe, който в момента е във версия 2.0 и може да пикселизира информация от приложения като Facebook и WhatsApp.

Компанията също така обяви и, че OxygenOS 14 е в процес на разработка, но не разкри никакви подробности за нея. Вероятно новият софтуер ще излезе през октомври или ноември следващата година.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *