post

Миналата година OnePlus и OPPO обявиха, че ще се слеят и като част от тази сделка двете фирми, собственост на BBK Electronics комбинираха своите софтуерни звена. Планът беше OxygenOS UI да се слее с Color OS, за да се получи “унифициран потребителски интерфейс”, който ще дебютира с нов телефон на OnePlus тази година. Това трябваше да е и краят на OxygenOS.

Докато OnePlus 10 Pro беше пуснат в Китай с Color OS на OPPO обаче, компанията обяви, че предстои OxygenOS 13. На своя сайт OnePlus посочва: “Сега вече е 2022 година и въпреки, че все още не можем да преминем към офлайн събития, ное връщаме OEFs (Open Ear Forums), за да преодолеем разстоянието между нас с чисто нова тема – OxygenOS 13”.

Предполага се, че OxygenOS 13 е базирана на Android 13 и има вероятност OnePlus е отстъпила от първоначалните си намерения и е решила да се придържа към своя потребителски интефейс, вместо към унифицираната операционна система. Не се знае обаче, дали това решение е краткосрочно, или за по-дълъг период от време.

OnePlus обяви също, че на 15 гости ще бъде позволено да присъстват на форума Open Ear, който ще се проведе на 28 февруари. Като се има предвид, че темата е OxygenOS 13, това е едно събитие, коуто заклетите фенове на марката няма да искат да пропуснат. Желаещите да кандидатстват за участие във форума, могат да го направят до 18 февруари, като ще трябва да попълнят 6-минутна анкета и споразумение за конфиденциалност.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *