post

Някога OnePlus беше известна със своите т.нар. “убийци на флагмани”. Компанията започна своето пътуване с OnePlus One – смартфон, който предлага софтуер с отворен код, водещи спецификации, първокласно качество на изработка и много повече от достъпна цена. Въпреки това със следващите си модели, тя бавно повиши цените до степен, че те сега директно се конкурират със смартфони от водещи марки като Apple и Samsung.

Със серията Nord се очакваше, че OnePlus ще съживи водещата си стратегия за “убийци на флагмани”, предлагайки първокласни устройства на ниски цени. Оказа се обаче, че това е разочарование. Сега нов слух сочи, че компанията може би работи върху модел с най-висок клас спецификации и ниска цена.

Доладът идва от Digital Chat Station и Weibo, а в него се казва, че OnePlus работи върху нова гама устройства, фокусирани върху производителността и игрите. Според източника, смартфонът ще бъде с цена между 315 и 473 долара, или с други думи ще се позиционира в достъпния сегмент.

OnePlus все още споделя с OPPO собствената си технология за чип Mariana, ресурсите на веригата за доставки и следпродажбени дейности. Според Digital Chat Station устройството ще има флагмански процесор, висококачествен дисплей и ще прилича на iQOO.

Що се отнася до чипа, той може да е собствен на OnePlus, Snapdragon 8 Gen 1 или MediaTek Dimensity 9000. за да запази цената ниска, компанията може да намали качеството на камерата, но източникът твърди, че устройството ще е с висококачествен дисплей. Може да му лупсват и сертификат IP и поддръжка на безжично зареждане.

Няма информация за това кога OnePlus планира да представи тази си серия, но се надяваме, че това ще се случи скоро.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *