post

Отдавна се твърди, че OnePlus работи върху два сгъваеми смартфона. Още миналия август Карл Пей намекна за устройствата, а сега компанията запази търговските марки V Fold и V Flip в Китайската национална администрация за електронна собственост.

Списъкът на CINPA не разкрива никакви подробности за двата сгъваеми модела, но потвърждава имената им. Те напомнят тези на серията на Samsung – Galaxy Z Flip и Z Fold и предполагат, че едното устройство ще е с дизайн на мида, а другото на книга.

Напоследък OnePlus разширява продуктовото си портфолио. Марката вече обяви монитори в Индия миналия месец и е готова да пусне първия си таблет и механична клавиатура, които ще дебютират на продуктовото събитие на 7 февруари. Дъщерната и фирма OPPO вече навлезе в сегмента на сгъваемите смартфони през 2021 година и представи Find N2 и Find N2 Flip през декември в Китай. Всичко това означава, че може би вече е време и OnePlus да се включи в надпреварата на пазара на сгъваеми смартфони.

Пийт Лау ръководи разработката на Find N на OPPO през 2021 година и тъй като OnePlus и OPPO предлагат подобни флагмански устройства, е възможно V Fold и V Flip да са много подобни на Find N2 и N2 Flip.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *