post

След като Qualcomm представи Snapdragon 8 Gen 3, започнаха да стават ясни и първите устройства, които ще го използват. Nubia е една от първите марки, които потвърдиха присъствието му в предстоящите си смартфони.

В китайската социална мрежа Weibo Nubia и Red Magic обявиха, че ще пуснат смартфони, захранвани от Snapdragon 8 Gen 3. Наскоро модел на Nubia с номер NX721J беше забелязан в базата данни на Geekbench. Списъкът разкри, че устройството се захранва от чипа Snapdragon 8 Gen 3.

Носят се слухове, че когато бъде пуснато на китайския пазар, устройството NX721J ще се казва Nubia Z60 Ultra. Спекулира се, че марката ще представи Z60 Ultra преди края на тази година, а списъкът на Geekbench разкри още, че телефонът има 12 GB RAM и Android 14 OS.

Скорошен слух твърди, че Nubia Z60 Fold, който ще бъде първият сгъваем телефон на марката, също ще включва Snapdragon 8 Gen 3 и се очаква да бъде пуснат на пазара през първото тримесечие на 2024 г.

Геймърските модели Red Magic 9 и Red Magic 9 Pro също ще са оборудвани с мобилната платформа Snapdragon 8 Gen 3. Спекулира се, че устройството NX769J Nubia, включващо споменатия чипсет, което беше забелязано в Geekbench през август, може да е и смартфон от серия Red Magic 9.

Въпреки че Nubia официално потвърди, че пуска смартфони, захранвани от Snapdragon 8 Gen 3, все още не е предоставила официални имена за тези устройства.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *