post

Nothing Phone (1) направи своя дебют миналата година като първият смартфон на стартъпа, ръководен от Карл Пей и може да се каже, че е един от най-нашумелите телефони към момента. Изненадващо компанията успя да докаже силата на рекламата, а сега започна да рекламира и неговия наследник – Nothing Phone (2), като дори добави време за стартиране.

Nothing обяви, че Phone (2) ще бъде пуснат това лято. Въпреки че компанията не разкри точната дата, тя потвърди, че устройството ще се продава в САЩ. Освен това, анимирано видео, споделено от марката, намеква за неговия дизайн. То предполага, че Phone (2) ще има светлини на гърба, подобно на своя предшественик.

Подробностите за Nothing Phone (2) са ограничени, но наскоро ръководител на Qualcomm случайно разкри, че телефонът ще се захранва от чипсет Snapdragon 8+ Gen 1. Това е значителен ъпгрейд спрямо Phone (1), който получи Snapdragon 778G+. Говори се също, че устройството разполага с AMOLED дисплей с честота на опресняване 120 Hz и FHD+ резолюция. Вероятно ще работи с базираната на Android 13 Nothing OS.

Спекулира се, че Phone (2) ще разполага с 12 GB RAM и 256 GB памет и ще има 5000 mAh батерия, но липсват повече подробности за възможностите за бързо зареждане. Вероятно, подобно на своя предшественик, устройството ще поддържа безжично зареждане.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *