post

Един от най-очакваните смартфони тази година е първият модел на Nothing Phone (1), но това явно няма да е единственото интересно устройство на компанията, ако се съди по последната информация на Мукул Шарма в Twitter. Източникът посочва, че Nothing е регистрирала търговска марка за Ambient OS в Службата за интелектуална собственост на ЕС и се кани да представи няколко AIoT устройства след Phone (1).

Ambient OS е операционна система за интелигентни домашни устройства, разработена от компанията Essential на създателя на Android Анди Рубин. За нея не се знае много, но се твърди, че е по-добра от софтуера, използван в Amazon Echo и Google Nest по отношение на автоматизирането на задачи. Операционната система е сравнявана с приложението IFTTT (If This Then That), използвано за автоматизиране на задачите на смартфони и други устройства и може да се използва за неща като включване на осветлението в дома в момента, когато телефонът ви се свърже с WiFi мрежата например, или задаване на време, когато то да се изключи.

Този тип операционни системи може да накара интелигентните домашни устройства да се сработят в дома ви и да изпълняват различни предварително програмирани действия. Интересно ще е да разберем как точно Ambient OS се вписва в плановете на Карл Пей и Nothing и какви ще са следващите продукти на компанията, работещи с нея.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *