post

Откакто HMD Global започна да произвежда телефони с марката Nokia, на клиентите бяха обещавани навременни актуализации, които ще продължат най-малко две години. Досега финландската компания успяваше да спази обещанието си, но Nokia 9 PureView е едно от изключенията.

Въпреки, че Android 11 за Nokia 9 PureView трябваше да излезе през третото тримесечие на 2021 година, HMD Global обяви, че е решила да не предоставя обещаната актуализация. В съобщение на полския уебсайт на компанията се разкрива и причината за това решение и малка изненада за тези, които биха искали да преминат към телефон с марката Nokia и Android 11.

Според HMD Global, “несъвместимостта между камерата и софтуера ще наруши силно потребителското изживяване, което няма да отговори на нашите високи стандарти”. Въпреки, че не предоставя на собствениците на Nokia 9 PureView Android 11, компанията заяви, че челефонът ще продължи да получава актуализации за сигурност.

За да компенсира неспособността си да изпълни даденото обещание, компанията ще позволи на собствениците на Nokia 9 PureView, които желаят да надстроят до Android 11, да използват 50% отстъпка за Nokia XR20 или друг смартфон от серията Х, в зависимост от регионалната наличност.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *