post

Портфолиото от смартфони на HMD Global е огромно и финландската компания трябва да отдели време и ресурси, за да поддържа продуктите си актуални в софтуерно отношение. За щастие на феновете на Nokia, HMD върши отлична работа в крак с актуализациите на Android.

Разбира се все още има някои телефони Nokia, които вече трябваше да получат Android 11, но сме убедени, че те в крайна сметка ще го получат, в съответствие с обещанията на HMD. Nokia 5.3 вече не е в списъка със смартфони, които тепърва чакат ъпдейта, поне за окоо дузина държави.

Финландският производител потвърди вчера, че потребителите на Nokia 5.3 вече могат да актуализират устройствата си до Android 11, ако живеят в някоя от 13-те държави, в които ъпдейтът се разпространява – Камбоджа, Хонконг, Индия, Индонезия, Лаос, Макао, Малайзия, Непал, Шри Ланка, Швейцария, Тайван и Виетнам.

Според Nokia около 30% от тези одобрени пазари ще получат актуализацията веднага, докато 50% – до 5 август. Всички устройства за тези пазари, ще бъдат актуализирани до 6 август.

Nokia 5.3 дебутира в САЩ преди около година, но изглежда страната не е част от първата вълан на актуализация. Втората вълна обаче, се очаква да започне скоро и да зарадва потребителите от останалите държави.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *