post

Nintendo Switch несъмнено доминира на пазара на преносими конзоли за игра, а последните слухове сочат, че компанията е ускорила работата си по второто поколение на устройството, за да отговори на конкуренцията. Новият модел се очаква през 2024 година и ще е съвместим с по-старите игри, но ще му липсва ключова функция.

Според Video Games Chronicle, Nintendo ще представи конзолата през второто тримесечие на следващата година, а причината за дългото изчакване е кризата с чиповете, настъпила след пандемията. Компанията представи OLED версия на своята конзола през 2021 година, която не се различава много от оригинала, но се оказа предпочитана от потребителите. Nintendo Switch 2 обаче ще е с LED дисплей.

Добрата новина е, че конзолата ще стартира по-старите игри без проблеми и потребителите ще могат да използват библиотеката си, без да се налага да ги преиграват поради неадекватен хардуер. Към момента все още няма официално обявена дата за премиерата на Switch 2, а информацията се основава на източници в индустрията.

One thought on “Nintendo Switch 2 се очаква през 2024 година

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *