post

Netflix разкри по-рано тази година, че е на загуба от многото потребители, които споделят общи акаунти, въпреки че това противоречи на условията за обслужване. Сега компанията обяви как смята да се пребори с този проблем.

Плановете ще включват нова опция “Add a home”, която ще позволи един акаунт да бъде споделян между множество домакинства. За целта обаче потребителите ще трябва да плащат допълнително за всеки добавен адрес.

Опцията “Add a home” е следващата стъпка на “Add Extra Member”, която беше въведена по-рано тази година в Чили, Коста Рика и Перу и ще бъде тествана първоначално в Аржентина, Доминиканската република, Ел Салвадор и Хондурас. Потребителите на основния план ще могат да добавят един дом към своя акаунт, на стандартния – до два, а на премиум – до три допълнителни. Това ще струва около 1.60 долара месечно в Аржентина и около 2.99 долара на останалите пазари.

Netflix уверява, че няма да се меси в способността на потребителите да гледат на собствено устройство, докато пътуват, а собственикът на акаунта винаги ще може да премахне всички допълнително въведени домове от страницата с настройки.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *