post

Със своите Surface Duo устройства Microsoft заложи на двойни плоски дисплеи. Продажбите на устройства със сгаваеми екрани обаче нарастват и компанията най-сетне е готова да промени стратегията си. Нов доклад, който се позовава на източници, запознати с плановете на гиганта сочи, че Surface Duo 3 ще има сгъваем дисплей.

Според него Surface 3 Duo ще има сгъваем вътрешен дисплей и плосък външен с форм-фактор, подобен на този на Vivo X Fold. Твърди се, че устройството е преминало през множество прототипи и експерименти в течение на година.

Първоначално Microsoft е искала Surface Duo 3, който ще се появи в края на тази година, да запази дизайна с двоен дисплей, но с по-тесни рамки, по-високи екрани от край до край, безжично зареждане и други екстри. Всъщност този дизайн вече е бил финализиран, когато компанията изведнъж решава да предложи наистина сгъваем дисплей.

Поради тази промяна вече не е ясно кога точно Surface Duo 3 ще се появи на пазара. За съжаление няма и други подробности за неговите спецификации.

По-стари слухове сочеха, че Surface Duo 3 ще има 360-градусова панта, но последният доклад отрича това, добавяйки че устройството ще е със 180-градусова панта като повечето сгъваеми модели на пазара. И въпреки, че условно го наричаме Surface Duo 3, то може да пристигне под съвсем друго название, ако Microsoft реши да акцентира върху сгъваемия му дисплей.

Същите източници твърдят, че Microsoft иска да разграничи бъдещите си предложения за Android от своите конкуренти още повече и работи върху предоставяне на “екосистемно изживяване” между тях и компютрите с Windows, подобно на това при продуктите на Apple.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *