post

Microsoft намеква все по-усърдно на потребителите, използващи по-стари версии на Windows, че е време да продължат напред. Поредната стъпка на компанията в тази посока е спирането на бордовите игри и игрите с карти за Windows, сред които Backgammon, Checkers, Hearts, Reversi, Spades и MSN Go.
Всъщност това, кога ще изгубите достъп до любимите си игри зависи именно от версията на вашата операционна система. Първи в това положение ще се озават потребителите на Windows XP и Windows ME, за тях всички съвместими игри, с изключение на MSN Go ще изчезнат на 31 юли. Потребителите на Windows 7 имат малка отсрочка до 22 януари 2020 година, или близо седмица, след като компанията ще прекрати поддръжката на тази версия. За успокоение има уеб-базирани версии, така че няма да ви е съвсем скучно, ако разполагате само с машина с някоя от старите версии на операционната система, но Microsoft определено би предпочела да надстроите до Windows 10, за да използвате приложенията от магазина й.

One thought on “Microsoft спира игрите с карти за старите версии на Windows

  1. MS спира техните web базирани игри. Няма как да спре игрите, които са на компютъра!!! Например Heart си работи и винаги ще си работи. Така че web алтернативата за която пишете е просто предоставена от трети страни, а не е “алтернативна технология” за игра. Изключително неграмотно орязана статия откъм съдържание…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *