post

Софтуерният гигант Microsoft тества нов AI-управляван чатбот за Xbox, който може да се използва за автоматизиране на задачите за поддръжка. Той е свързан с документацията на мрежата и екосистемата на Xbox и може да отговаря на въпроси и дори да възстановява игри чрез блога за съпорт на Microsoft.

“Тестваме виртуален агент за поддръжка на Xbox, вътрешен прототип на анимиран персонаж, който може да работи с глас или текст” – посочва Хайян Жанг, генерален мениджър в Xbox. “Прототипът улеснява играчите да получат помощ, използвайки естествен език, като получават информация от съществуващите страници за поддръжка на Xbox” – допълва още той.

Съгласно съобщението на Хайян Жанг, новият AI-управляван чатбот на Xbox е предназначен да подобри общото потребителско изживяване, като улесни процеса на търсене на информация и решаване на проблеми. Това е важна стъпка към автоматизацията на поддръжката и предоставянето на по-ефективна и непрекъсната помощ на потребителите.

В допълнение към това, чатботът може да играе ключова роля в подобряването на взаимодействието между потребителите и Xbox екосистемата. Способността му да отговаря на въпроси и да възстановява игри чрез блога за поддръжка на Microsoft може да доведе до значително намаляване на времето за решаване на проблеми.

Накрая, този нов чатбот може да представлява значителен напредък в областта на AI и потребителската поддръжка. Със своята способност да работи с естествен език и да се свързва със съществуващите страници за поддръжка на Xbox, той може да служи като модел за бъдещи AI-управлявани системи за поддръжка.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *