post

Microsoft представи изключително модернизирания Surface Pro 8, много познатия Go 3 и WiFi Only Pro X. Докато Surface Duo 2 с 5G и значително подобрени спрямо предшественика му характеристики несъмнено беше акцентът на голямото събитие на компанията, Surface Pro 8 и Surface Go 3 със сигурност заслужават внимание от страна на почитателите на преносими джаджи.

Гигантът представи и Surface Pro X, който технически не получава изцяло нова версия тази година, след комерсиалния си дебют през 2019, но се разширява до по-широка целева аудитория, като прави LTE свързаността по избор.

“Най-значимия скок напред”, така Microsoft определи Surface Pro 8, който безспорно отговаря на това хиперболично описание. Захранван от процесори Intel Core i5 и i7 от 11-то поколение, той е повече от два пъти по-бърз от Surface Pro 7 от 2019. И това е само началото на дълъг списък впечатляващи надстройки, който включва два порта Thunderbolt 4, живот на батерията не по-малко от 16 часа и може би най-впечатляващото – 120 Hz технология за опресняване на дисплея.

Екранът PixelSense също е по-голям – цели 13 инча, благодарение на тънките рамки. С Dolby Vision и Adaptive Color Technology, този дисплей трябва да осигури почти несравнимо изживяване при гледане на съдържание, особено като се имат предвид подобрените 2W стерео високоговорители с поддръжка на Dolby Atmos.

Задната камера също е подобрена от 8 на 10 мегапиксела и от 1080р до 4К възможност за запис на видео, което допълнително допринася за това, да изглежда евентуално като най-добрия таблет тази година.

Surface Pro 8 е проектиран да се противопостави на най-новия iPad Pro на Apple. Цената му започва от 1099.99 долара, а наред с това той поддържа и новия Surface Slim Pen 2 с нулева сила на натиск и ултра ниска латентност, както и редица други аксесоари, повишаващи производителността.

Що се отнася до Surface Go 3, цената му започва от разумните 399.99 долара сас скромния процесор Intel Pentium 6500Y и достига до 629.99 долара за конфигурацията с Core i3 zippy 128 GB SSD и 8 GB RAM. Освен новите чипове, за които се казва, че осигуряват до 60% увеличение на общата производителност, Surface Go 3 не е много по-различен от предшественика си нито отвън, нито отвътре. Животът на батерията лещо се надгражда от 10 до 11 часа и има допълнителна поддръжка на LTE Advanced.

Surface Pro X only WiFi е с процесор Microsoft SQ1, 128 GB SSD и 8 GB RAM. Цената му започва от 899 долара, а за още 200 долара можете да го получите в комбинация с 256 GB SSD. За 16 GB RAM ще трябва да заплатите 1299.99 или 1499.99 долара, в зависимост от това дали ще изберете 256 или 512 GB SSD. Всички устройства ще са налични в магазините от 5 октомври, а предварителните поръчки вече стартираха.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *