post

През 2014 г Microsoft обяви, че абонатите на услугата Office 365 с планове Home и Personal ще получат неограничено пространство в услугата OneDrive. Няколко години всичко беше точно така. Но през миналата година корпорацията съобщи, че отменя това предложение. Причината – злоупотреби от страна на потребителите. Така например, някои потребители на Office 365 са съхранявали в OneDrive пълни резервни копия на данните от няколко компютъра, както и грамадни колекции от филми и видеоклипове. В някои случаи обемът на заеманото пространство е достигал 75 ТВ за един потребител, което 14 000 пъти надвишава средното потребление.

По тази причина, от 1 март 2017 г Microsoft ограничава достъпното за абонатите на  Office 365 дисково пространство в OneDrive до 1 ТВ. Акаунтите на потребителите, които към 1 март са поместили в OneDrive повече от 1 ТВ данни ще бъдат превключени на режим “надвишаване на лимита” Това означава, че в продължение на 3 месеца ще им бъде предложено да премахнат излишните файлове, за да се вместят в ограничението от един терабайт. Ако това не бъде сторено, акаунтите ще бъдат блокирани за 6 месеца, като на потребителите ще бъде предоставена възможност за 30 дни да организират файловете си в съответствие с новата политика на корпорацията.

Освен това, Microsoft въвежда и други ограничения за потребителите на OneDrive. В безплатната версия достъпното дисково пространство е намалено от 15 GB на 5 GB. Тези промени засягат както новите, така и съществуващите потребители. Освен това, отменят се тарифните планове, включващи 100 и 200 GB дисково пространство – остава само възможността за 50 GB.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *