post

Microsoft потвърди по време на своята пресконференция на гейминг изложението Е3, че не се е отказала от конзолата Xbox. Обратно на слуховете, че компанията вече губи интерес към този тип устройства, тя обяви, че всъщност не само има голям интерес, но и вече работи по следващото поколение на Xbox.

Фил Спенсър, един от главните хора в Microsoft, потвърди, че хардуерният екип на компанията вече работи задълбочено върху архитектурата на “следващите Xbox конзоли”.  Спенсър допълва, че Microsoft ще продължава да изпълнява “обещанието си да предоставя мерилото в конзолните игри”.

За сега Microsoft не дава повече подробности около новия Xbox. Остава неясно на какъв етап е разработката и кога тя трябва да премине към следващата фаза.

Същевременно бизнесът с игри вече гледа и към бъдещето след конзолите – стрийминг на игри на всяко устройство с еднакво преживяване, без значение какъв е хардуерът. И Microsoft, и EA, и още много други водещи гейминг компании вече работят по такива услуги, някои от които вече са на етап демо версии.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *