post

Освен за гейминг Meta прави сериозни усилия да наложи новия си VR шлем Quest Pro и за офис служители. На скорошното събитие Meta Connect Марк Зукърбърг показа предстоящи интеграции с екипите на Zoom и Microsoft, заедно с множество други функции, предназначени да направят шлема по-привлекателен за използване от бизнеса.

Актуализациите са най-ясният знак досега, че Meta има желание да позиционира Quest Pro като инструмент за бизнес и производителност и че вижда офисите като ключова част от своята визия за метавселената. А Horizon Workrooms, софтуерът за срещи във виртуална реалност, пуснат в бета версия миналата година, е в центъра на тази стратегия.

Сега Meta представи нови интеграции със Zoom и Microsoft Teams, позволяващи хората да участват в онлайн срещи, провеждащи се във VR среда. Нещо повече – те ще могат да се присъединяват към колегите, които не са във VR пространството. В публикация в блога на Meta се посочва, че интегрирането на Zoom, което се очаква „в началото на 2023 г.“, ще даде „повече опции за това как избирате да се представяте“.

По същия начин интеграцията с Teams на Microsoft ще позволи на участниците да се присъединят към по-„потапящи“ срещи през Horizon Workrooms. Компанията не съобщи кога връзката с Teams може да бъде налична, но функцията е част от по-широко партньорство с Microsoft за развитие на приложенията за производителност в Quest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *