post

Ако все още не знаете, чатовете във Facebook Messenger и Instagram DM не са криптирани от край до край по подразбиране. Услугите за съобщения предлагат такива опции, но това е само когато потребителят ги активира ръчно.

По-рано тази година Meta обяви, че ще въведе криптиране от край до край в своите чат услуги. Изглежда обаче, че това ще се забави. Според The Guardian, Meta е забавила криптирането от край до край в приложенията Messenger и Instagram до 2023 година.

В изявление за The telegraph ръководителят на безопасността на Meta, Антигона Дейвис посочва, че не иска да ускори функцията, за да не пречи тя на способността на компанията да помага за спиране на престъпна дейност. Според доклада Дейвис смята, че Meta ще използва комбинация от некриптирани данни в своите приложения, информация за акаунти и доклади на потребители, за да им помогне да бъдат в безопасност, като същевременно се грижи и за обществената сигурност.

“Нашият скорошен преглед на някои исторически случаи показа, че все пак бихме могли да предоставим критична информация на властите, дори ако тези услуги бъдат криптирани от край до край”, посочва още Дейвис в статията.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *