post

McLaren ще участва в деветия сезон на шампионата за електрически автомобили, който ще се проведе догодина. От обявление на компанията става ясно още, че тя ще придобие екипа на Mercedes в състезанието.

Отборът на McLaren Racing ще бъде официално представен, когато новата спецификация на серията направи първите си състезателни обиколки. Настоящият ръководител на Mercedes-EQ team Иън Джеймс ще остане на поста си, за да осигури „плавен преход“.

Главният изпълнителен директор на McLaren Racing Зак Браун посочва в свое изявление, че е “удовлетворително” да осигури нов дом за водещия отбор от Формула Е, който Mercedes е изградил. „McLaren Racing винаги се стреми да се състезава с най-добрите и водещи технологии, предоставяйки на нашите фенове и партньори нови начини да се вълнуват, забавляват и вдъхновяват“ – допълва още той.

„За нас е привилегия да станем част от семейството на McLaren Racing. Нямам търпение за тази следваща глава от историята на тима ни. Дотогава ще останем фокусирани върху настоящата си работа до края на сезона“ – споделя от своя страна Иън Джеймс.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *