post

MasterCard и Zwipe обявиха партньорството си в представянето на пазара на първата в света карта за безконтактно плащане с интегриран сензор за пръстови отпечатъци.

Пускането на картата в употреба е следствие от успеха на пилотния проект съвместно с норвежката банка Sparebanken DIN, обвързана с Eika Group, в отговор на сложното предизвикателство за осигуряване на бързо, удобно решение за плащане без компромиси по отношение на сигурността.

Картата Zwipe MasterCard е първата в света безконтактна карта, която позлва пръстови отпечатъци за идентификация. Тя включва интегриран биометричен сензор и Zwipe технологията за сигурна биометрична идентификация, която разполага с биометричните данни на картодържателя. Тя съдържа EMV сертифициран защитен елемент и MasterCard приложениe за безконтактно плащане.

Картата е първата по рода си и комбинира сигурността на биометричното разпознаване със скоростта и удобството на безконтактното плащане. Данните за пръстовите отпечатъци на картодържателя се съхраняват директно в картата, а не във външна база данни. След активиране чрез обикновено сканиране на пръстов отпечатък, картата Zwipe MasterCard може да се използва за извършване на безконтактни плащания. Биометричната идентификация замества въвеждането на PIN, като по този начин дава възможност на клиентите да извършват плащания на всякаква сума за разлика от други безконтактни карти за плащане на пазара.

В момента Zwipe разработва следващото поколение на своята карта, която ще има същия формат и ще работи с всички платежни терминали. Тя ще се представи на пазара през 2015 г. Тази нова карта ще черпи енергия от терминалите за плащане без да има нужда от батерия.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *