post

Най-старият от всички „мейджър“ голф турнири – The Open, за първи път в историята си направи възможни плащанията на феновете на голфа през техните мобилни телефони. Това стана след като спонсорът на шампионата Mastercard предостави възможност на зрителите да поръчат и да заплатят за своята храна и напитки по време на турнира чрез приложението Qkr! with Masterpass.

146-тото издание на The Open, което се състоя между 20 и 23 юли в Роял Бъркдейл, близо до Ливърпул, събра повече от 200 000 зрители. Те можеха да използват приложението Qkr, за да поръчат и да заплатят храни и напитки директно от местата си на голямата трибуна до девета дупка. Поръчката им бе доставяна до техните места в рамките на няколко минути. По този начин феновете не пропуснаха нито секунда от състезанието.

Qkr се захранва от услугата за дигитални плащания Masterpass, която позволява на потребителите да съхраняват сигурно всякакъв вид разплащателни карти, не само Mastercard, както и да избират своите предпочитания за плащане. С Qkr феновете на голфа правеха сигурни покупки с едно докосване на екрана на смартфона си, без да се налага да въвеждат данните за картата си всеки път или да търсят най-близкия до тях банкомат.

Марк О’Меара, шампион в The Open и посланик на Mastercard сподели: „Няма съмнение, че по време на моята кариера, иновациите в голфа доведоха спорта до много по-високо ниво и конкуренция. За феновете най-важни са вълнението и забавлението, така че аз съм привърженик на иновации като приложението Mastercard Qkr. Защо да чакате на опашка и да пропускате част от състезанието, когато можете да си поръчате освежителни напитки от телефона си и те да бъдат директно доставени до вас.“

В допълнение към The Open, новото приложение вече се използва успешно и по време на други големи спортни събития като Копа Америка и голф турнира „Арнолд Палмър“. Qkr се предлага на 10 пазара в целия свят и може да се използва за плащане на различни услуги, като например: плащания на сметки в ресторанти; плащания на бензиностанции и паркинг; купуване на кино билети; плащане на обяд в училищния стол и др. Qkr приложението прави плащането с мобилния ви телефон лесно, удобно и сигурно.

Във Великобритания Qkr вече се използва в wagamama, ASK Italian, Young’s Pubs, Zizzi, Carluccio’s, Byron and Change Please, както и в мобилен проект за доставка на кафе, който е в помощ на бездомните в Лондон. TGI Fridays също използва функцията „Bar Tab“ на Qkr, която позволява на клиентите да отворят своя сметка и да я заплатят бързо и лесно от своите мобилни телефони в края на вечерта.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *