post

Apple работи върху следващото си поколение M3 MacBook Air с по-мощни спецификации заедно с обновените модели iPad, твърди журналистът от Bloomberg Марк Гърман.

Според него, базираният в Купертино гигант планира да пусне новите MacBook и iPad приблизително по същото време. Apple в момента вижда спад в продажбите на Mac и iPad, така че новите модели вероятно ще помогнат за увеличаване на търсенето. Освен това компанията работи и върху macOS 14.3, който се очаква да бъде пусната заедно с новите MacBook.

Гърман добавя, че Apple ще пусне нови 13” и 15” MacBook Air, както и два варианта на размера на iPad Air за първи път. За отбелязване е, че OLED iPad Pro е друго важно устройство, което се очаква да бъде пуснато следващата година. Новите модели MacBook Air на Apple ще се захранват от най-новите процесори от серия M3, които включват M3, M3 Pro и M3 Max. Това са същите чипове, които захранваха скорошната гама MacBook Pro.

За тези, които не знаят, серията M3 беше представена по време на събитието Scary Fast през октомври. Тъй като компанията преработи основно дизайна на MacBook Air през 2022 г., не се планира драстична промяна за M3 MacBook Air, новите модели ще се предлагат с подобрен хардуер.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *