post

Използвайки технологичния си опит и визия за по-свързано бъдеще, LG ръководи разширяването на екосистемата за интелигентен дом

 

LG Electronics (LG) се присъединява към Борда на директорите на Алианса за стандарти за свързване (Алианса), водещата глобална организация, фокусирана върху разработването, развитието и насърчаването на универсални отворени стандарти за Интернет на нещата (IoT).

Като глобален лидер на пазара за домакински електроуреди и член на Борда на директорите на Алианса, LG допринася в глобалната организация с богатия си опит и постиженията си в сферата на интелигентния дом и комуникационните технологии. Новоназначените членове в Борда на директорите са Дон Уилямс от Централния стратегически офис на LG и д-р Санг Ким от Централния технологичен офис на LG.

С важната си роля в Алианса LG планира да участва активно в разработването и стандартизацията на Matter – IoT протокола на Алианса с отворен код за свързване на интелигентни домашни устройства – и да ръководи разширяването на екосистемата на интелигентния дом.

„Чрез ролята си в борда на Алианса, ние демонстрираме нашата пълна отдаденост в създаването на по-свързано и удобно бъдеще,“ сподели д-р Ким Бюнг-хун, Технически директор и Изпълнителен вицепрезидент на LG Electronics. „С приемането и поддръжката на Matter нашата нарастваща гама от интелигентни продукти, включително телевизори, домакински уреди и IoT устройства и сензори, ще могат да се свързват помежду си и с всички съвместими решения по-сигурно и лесно. Ние ще продължим да предоставяме новаторски изживявания на клиентите и да помагаме за развитието на интелигентния дом.“

Matter, базиран на интернет протокол (IP) комуникационен стандарт за интелигентни домашни технологии, помага за създаването на отворена интелигентна домашна среда, където продукти от различни производители могат да комуникират и да споделят данни, което прави проблемите със съвместимостта част от миналото.

LG цели да осигури поддръжка за Matter в своите интелигентни платформи за подобряване на удобството, включително платформата и приложението за интелигентен дом LG ThinQ и наградената платформа за смарт телевизори webOS™. Приемането на Matter не само ще бъде от полза за клиентите на LG, но и ще засили цялостната конкурентоспособност на иновативните домакински уреди и телевизионни линии на компанията.

„Подобно на Алианса, ние в LG се ангажираме да развиваме и подобряваме света, в който живеем“, каза Старши вицепрезидентът на LG по иновациите д-р Соку Ри и ръководител на Северноамериканския иновационен център на LG, LG NOVA. „За нас това означава иновативно разработване на продукти, фокусирано върху предоставянето на по-добро потребителско изживяване и подобряване на начина, по който предоставяме услуги и стойност в дома и извън него. Очакваме с нетърпение това сътрудничество и всички предстоящи възможности.“

„LG носи голяма енергия и пазарен обхват на Алианса, от широката си гама от продукти до инженерния им опит и решения за свързаност, но това, което прави Алианса по-силен с LG, е тяхната отдаденост към иновациите“, споделя Тобин Ричардсън, Президент и Главен изпълнителен директор на Алианса за стандарти за свързване. „Ние сме развълнувани, че LG се присъедини към нашия борд, за да помогнем за стимулирането на още по-големи иновации в това, което следва след Matter, разширявайки стойността на Интернет на нещата за потребителите навсякъде.“

Съставен от повече от 500 компании, глобалното членство на Алианса си сътрудничи в създаването на отворени стандарти за IoT, трансформирайки начина, по който живеем, работим и играем. Със задълбочения и разнообразен опит на своите членове, стабилни сертификационни програми и пълен набор от отворени IoT решения, Алиансът води движението към един по-интуитивен, въображаем и полезен свят.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *