post

Боксовете на четири отбора на Формула 1, сред които и британския Williams, ще бъдат оборудвани със специализирана техника от LG Electronics. Проектът се реализира съвместно с водещия производител на автомобилни двигатели Cosworth, като целта е постоянен мониторинг в реално време и съответно подобряване на представянето на тимовете. LG ще осигури LCD HD телевизори, HD/DVD записващи устройства, HD проектори и лаптопи за техническите екипи по време на състезанията. С такова оборудване ще бъде снабдена и централата на Cosworth, за да се обезпечи следене на техническите показатели, бърза реакция на екипа в бокса и последващи корекции.

„LG е технологичен партньор на Формула 1 от началото на 2009 г. и това е още една стъпка към задълбочаване на нашето сътрудничество,” коментира Димитрина Аладжова, Асистент-мениджър „Корпоративен маркетинг” в LG Electronics за България. В момента LG доставя техника, мобилни апарати, както и оборудване за техническия център, в който се изчисляват и визуализират данните и резултатите в надпреварата. Така технологичните решения на LG дават на феновете на трибуните и пред телевизорите още повече информация за случващото се в състезанието: не само актуалното класиране, но и разликите между състезателите, данни за силата на двигателите, средното и текущо време на обиколка и много други показатели.

„Заедно с технологичния център на Формула 1 планираме още по-добри системи за изчисление и представяне на състезателните резултати. През 2011 г. може да станем свидетели и на първите технологични методи за прогнозиране на резултатите. По електронен път ще се прави комплексен анализ на досегашното представяне на състезателите и така ще предричат изхода от текущия кръг, т.е с голямо точност ще може да се предвиди кой ще е победител,” обясни Аладжова.

Като световен партньор LG реализира различни спонсорски активности на всяко от 19-те състезателни трасета. В края на миналия сезон една от най-известните писти – италианската Монца – бе оборудвана с 330 LCD телевизора на марката, на които зрителите и състезателните отбори да следят кадри и допълнителна информация от надпреварата. Така начинът, по който зрителите възприемат състезанието, ще се доближи до високите технологии, използвани от самите отбори.

Договорът с Cosworth разширява досегашното участие на корейския гигант в автомобилното състезание. Cosworth произвежда двигатели за състезателни тимове във Формула 1 още от 1963 г. През тази година британската инженерна компания ще предостави сърцето на машините за екипа на Williams и трите нови отбора в състезанието: Hispania Racing, Lotus F1 Racing и Virgin Racing. Продуктите на LG ще помагат на техническите екипи на всеки от тимовете.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *