post

Изпълнителният директор на LG Ку Куанг-мо потвърди пред журналисти, че компанията планира да пусне свой собствен шлем с разширена реалност най-късно до 2025 година. Той уточни, че отделът, отговорен за проекта, е преместен към отдела, произвеждащ телевизори, за да се ускори стартирането му.

LG има малко опит в областта на виртуалната (VR) и разширената (XR) реалност. През 2017 г. компанията представи обещаващ шлем за SteamVR, който обаче остана на етап прототип и никога не беше пуснат на пазара.

Според слухове, очилата на LG биха могли да бъдат Quest Pro 2 и да разчитат на Snapdragon XR2+ Gen2 – същият чипсет, който ще захранва предстоящите сетове на Samsung, Sony и HTC и който Qualcomm представи като алтернатива на Apple Vision Pro’s M2.

Миналата есен беше съобщено, че LG и Meta работят върху наследник на Quest Pro, който ще бъде пуснат през 2025 г. и ще струва около 2 000 щ. долара.

Все още не е обявен Quest Pro 2, но е вероятно да бъде пуснат през тази или следващата година, ако Meta иска да се конкурира с Apple, Samsung и други производители в този динамичен сегмент на пазара.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *