post

Lenovo закрива своя бизнес с геймърски смартфони Legion, потвърди вече появилите се слухове в изявление за Android Authority говорител на компанията. Стъпката е част от по-широка бизнес трансформация и консолидация на гейминг портфолиото.

“Като лидер в устройствата и решенията за игри, Lenovo се ангажира да напредне в категорията във всички форм-фактори, както и да се фокусира върху това къде може да донесе най-голяма стойност на глобалната гейминг общност”, се посочва в изявлението.

Lenovo навлезе в сегмента на геймърските смартфони през 2020 година с първия Legion Pro. След това пусна Legion Phone Duel 2 през 2021, а Legion Y70 беше представен през август миналата година. Смартфоните разполагат с някои иновативни функции, сред които странично монтирани изскачащи селфи камери, специални вентилатори за охлаждане и портове за двойно зареждане.

Според докладите, компанията вече е уволнила някои работници в съоръжението, докато други са били пренасочени към бизнес направления като подразделението за таблети. С напускането на телефоните Legion, индустрията за гейминг остава със сериите Asus ROG Phone, Nubia Red Magic и Black Shark, а премиерата на ROG Phone 7 в световен мащаб се очаква на 13 април.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *