post

LAUNCHub Ventures обяви окончателното затваряне на втория си фонд на стойност 74 милиона евро. Фондът ще продължи да финансира най-обещаващите SaaS, Fintech, Proptech, Big Data, AI, Marketplaces, Digital Health, Web 3.0 и Blockchain стартъпи от Югоизточна Европа.

С инвестиции, направени в началния етап и етапа на Серия А, LAUNCHub Ventures се насочва към около 20 инвестиции между 300 000 и 2 милиона евро. Това е значително увеличение в размера ни инвестициите на фонда.

Българският фонд за рискови инвестиции съществува от десетилетие. Той вече е инвестирал в 9 стартиращи компании сред които FintechOS, Giraffe360, Ferryhopper, Kriptomat, Orbiit и Rush.

„Още откакто LAUNCHub Ventures стартира през 2012 г., ние изиграхме трансформираща роля за местната и до известна степен регионалната стартъп екосистема. Радваме се, че сме свидетели как стремежите на основателите нарастват през годините, като всяко следващо поколение има по-високи цели и променя манталитета си, за да постигне глобално лидерство на пазарите, на които оперират. Въпрос на време е да виждаме все повече и повече невероятни истории за растеж, идващи от региона и нашата основна цел е да можем да бъдем ранен партньор на тези основатели“ – посочва Любен Белов от LAUNCHub Ventures.

LAUNCHub Ventures е подкрепен от частни инвеститори, както и от Европейския инвестиционен фонд (EIF) и Международната финансова корпорация (IFC).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *