post

Едно от най-популярните Android устройства е електронния четец на Amazon – Kindle Fire. Успехът на устройството е категоричен и то постига сериозни цифри в продажбите, въпреки че официално се дистрибутира само в САЩ, Великобритания, Германия, Франция, Италия, Испания и Япония.

Това обаче е на път да се промени, след като от компанията обявиха, че започват разпространението на Kindle Fire HD и 8.9-инчовият му вариант в цели 170 страни по света. И най-важното – измежду тях е и България, така че потребителите вече ще могат спокойно да поръчат устройството от сайта на компанията.

Доставките на устройствата из целия свят започват от 13 юни, а с глобалната си премиера четецът влиза в директна конкуренция с Nexus 7 на Google, който струва колкото него и има сходни параметри.

Устройството разполага с IPS екран с разделителна способност 1280 x 800 или 1920 x 1200 пиксела със специален филтър за намаляване на отблясъците и подобряване на възможностите за четене. Потребителите имат да разположение говорители с технология Dolby, Wi-Fi, HD камера, батерия даваща над 10 часа възможност за работа, Bluetooth, HDMI, вградена памет от 16 или 32 GB памет и двуядрен процесор TI OMAP 4. Цените в момента започват от $214 за 7 инчовата версия и $284 за 8,9 инчовата. В това не е включена цената за доставка.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *